donderdag 19 mei 2016

Leiderschap hoef je niet te leren...

Persoonlijk leiderschap gaat niet over een kwaliteit die je moet ontwikkelen om goed leiding te kunnen geven, het gaat om het ontwikkelen van je eigen unieke talenten. Je kunt het dan ook niet echt goed of juist fout doen. Door te ontwikkelen wat je van nature toch al in je draagt, kun je werkelijk in je kracht staan en een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving.


Hieronder vind je 3 vormen van leiderschap waar je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord hebt. Misschien sluiten ze wel aan bij één van jouw talenten:

1.  Playful leadership
Hou je wel van een spelletje? Beweeg je graag? Is er een deel in jou dat het jammer vindt dat je volwassen bent geworden? Dan is deze vorm van leiderschap misschien iets voor jou. Door te spelen kom je in een flow en kun je makkelijk verbinding maken met jezelf en je omgeving. Plato zei niet voor niets dat je iemand beter leert kennen in een uur spelen dan in een jaar lang gesprekken voeren.


2.  Ubuntu leadership
Houd jij van de verschillen tussen mensen en wil je leren van hetgeen anders is? Wil jij zorgen voor verbinding vanuit vertrouwen en eenheidsbesef? Dan is deze vorm van leiderschap zeker iets voor jou! Vanuit de Zuid-Afrikaanse levensfilosofie dat we allen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn; “Een mens is een mens, omdat er anderen zijn”.

3.  Heartfelt Leadership
Ben jij je ervan bewust dat de keuzes die je maakt van invloed zijn op je eigen leven en dat van de mensen om je heen? Vind jij het fijn om die keuzes te baseren op jouw eigen unieke beeld van de wereld en je niet te laten leiden door wat er zoal “gebruikelijk” is? Dan is deze vorm van Leiderschap misschien wel iets voor jou. Door keuzes te maken vanuit je eigen kracht inspireer je anderen in het ontdekken van hun eigen kwaliteiten.


Het maakt dus in feite niet zoveel uit welk soort leiderschap jij ontwikkelt, zolang je maar op je eigen en unieke manier bijdraagt aan deze wereld.

Weet jij eigenlijk al welke unieke kwaliteiten en talenten jij bezit en hoe je deze kunt inzetten om bij te dragen aan een gezonde samenleving. Zo niet dan wordt het wel hoog tijd dat je ze ontdekt en gaat ontwikkelen. Dat kan natuurlijk op heel veel manieren, maar één van de mooiste is toch wel tijdens onze training “El Caballo es Maestro” in het zonnige Spanje. Meldt je alvast aan voor de preview bijeenkomst voor deze bijzondere training over Leiderschap op 16 juli en ontdek of jij jouw kwaliteiten gaat ontwikkelen tijdens de volgende training in Spanje.

Met dank aan mijn goede vriendin en collega Eefke Bastianen als mede blogger!Kim Besselink
Expert in therapy and coaching with horses
"Met het paard op ontdekkingstocht naar jezelf"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten