zaterdag 6 februari 2016

waarom zou je je laten coachen of begeleiden?

Natuurlijk zijn daar een heel aantal redenen voor op te noemen, maar in mijn beleving is er maar één die de doorslag geeft. Wanneer je voortdurend in hetzelfde kringetje ronddraait en er maar moeizaam uit lijkt te komen, dan is het verleidelijk om oftewel bij de pakken neer te gaan zitten, of je aanpak drastisch om te gooien. Welk van beide aspecten je ook kiest..., het niet meer bewegen, want dan beweeg je ook niet in een kringetje, of ergens anders opnieuw bewegen en waarschijnlijk weer in datzelfde kringetje uitkomen; het biedt op korte termijn een oplossing, maar het helpt je niet werkelijk vooruit.


Je komt niet echt uit jouw kringetje, omdat je voortdurend keuzes maakt vanuit je eigen visie en perspectief op de wereld om je heen. Dit maakt dat je steeds datgene doet en denkt, dat in het verlengde ligt van hetgeen niet (langer) voor je werkt. Soms wil het helpen wanneer je vrienden raadpleegt en kunnen zij je op een "ander spoor" helpen, maar eerlijk is eerlijk. Vrienden zijn er meestal omdat ze passen in jouw wereld en denkpatronen en niet omdat ze je dagelijks weten te shockeren of uit te dagen.

paarden spiegelen "dat wat is"

In feite zeg ik dus dat je af en toe iemand nodig hebt die op een respectvolle manier de grondvesten van jouw belevingswereld doet schudden en je "anders" kan laten kijken naar de dingen om je heen, maar zeker ook naar je eigen handelen en gedachten. Op die manier ben je in staat om oude patronen te verruilen voor nieuwe en kun je eindelijk uit dat befaamde en gevreesde kringetje stappen.


Het vraagt wel iets van je natuurlijk, want het gaat veel sneller als je gewoon  besluit even niet meer te bewegen totdat de "strom" weer gepasseerd is of hetgeen niet werkt te laten vallen en iets anders op te pakken. Deze beslissing heb je waarschijnlijk binnen afzienbare tijd gemaakt. Ook is het natuurlijk minder akelig wanneer je je gedachten en gevoelens voor jezelf kunt houden en niet hoeft te delen. Maar heb je je wel eens afgevraagd waar jouw echte kracht ligt? Is dat in het verbergen van jouw kringetje of het vechten ertegen? Of ligt deze in het overwinnen ervan en het behalen van jouw doelen?

  
paarden oordelen niet
Om dan toch maar eens even te benoemen waarom je je zeker moet laten coachen of begeleiden als je iets wilt bereiken in je leven...

"Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder".

Omdat paarden bij uitstek geschikt zijn om je te laten ervaren waar je precies in vast loopt, gaat het werken met paarden in een coachingssessie vele malen sneller dan zonder paarden. Ook merk je het direct wanneer je op de goede weg bent. Wil je dit zelf een keer meemaken, bezoek mijn site en stuur me een mail.

Kim Besselink
Expert in therapy and coaching with horses
"Met het paard op ontdekkingstocht naar jezelf"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten